×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 982

Проекти

Клуб "Ветроходство" и клуб "Яхтсмен", 17.02.2015

Със специален гост учениците от клуб Ветроходство и Яхтсмен в ПГРКК отбелязаха 60-годишния юбилей на ТИД

На 17.02.2015 г. в ПГ по речно корабостроене и корабоплаване – Русе по покана на ръководителите на клуб „Ветроходтсво” – к-н инж. Диан  Атанасов и на клуб „Яхтсмен”– госпожа Боряна Гунева гостува доц. д-р Людмил Георгиев. Доц. д-р Людмил Георгиеве преподавател по "Криминалистика" и "Съдебни експертизи" в Юридическия факултет на Русенския университет, Академията на МВР и др. Специализирал е криминалистика в Русия, както и „Операторска работа“ в НАТФИЗ – „Кр. Сарафов“, но поводът за поканата всъщност е неговото хоби, което неизменно е свързано с пътешествия по вода. Той е автор и създател на образователната игра с професионална насоченост „Стани най-добрият капитан”, която демонстрира пред учениците.

От дълги години кануто и ветроходството са любимите му релаксиращи занимания. Той е един от участниците в най-голяма в света гребна регата по река, известна като ТИД /TourInternationalDanubien/ и  от 1999 година не спира да преживява 77 дни приключения. Радостни сме, че тази среща между поколеният се случва сега, тъй като през 2015 година се отбелязват 60 години от регатата. Освен вълнуващите лични истории  и впечатления,  гостът представи своята най-нова книга „Оцеляване по Дунав от Инголщат до нулевия километър”. Правилата за участия, наръчникът за оцеляване по време на регатата, както и правилата за плаване по река Дунав с малък кораб и лодка са основните моменти в авторската творба, илюстрирана с 288 фотографии.

Със своята презентация доц. Георгиев направи съпричастни учениците към  авантюризма  на събитието,  към културно-историческото богатство  и местните обичаи на народите по  протежението на Дунав. Неусетно преплувахме 2500 км,  преминавайки през старинни градове и крепости, замъци и древни пристанища, пещери и мостове, резервати и острови, обитавани от диви и самоотглеждащи се животни, плаващи къщи и тръстикови покриви, и така достигнахме морските води, където се потопихме в атмосферата  и тънкостите на ветроходтвото  по бреговете на Шотландия.

Кадетите имаха възможността първи да видят новото попълнение от морски шапки в уникалната колекция на госта, коята съдържанад 420 полицейски, пожарникарски, военни и морскифуражки, барети, пилотки, каски, както и униформи, емблеми и други тематични артикули от над 40 държави. Експозиции под надслов „СИМВОЛИ НА ДЪРЖАВНОСТТА“, до момента са излагани в Русенския университет, Регионалната русенска библиотека, Бургаски културен център „Морско казино“, в Академията на МВР и в Силистренската регионална библиотека.

В края на събитието шкипер Георгиев дари за фонда на училищната библиотека свои авторски книги.

онлайн сериал меня зовут эрл смотреть или скачать