Събития

Добре дошли на борда!

На 27.05.2021 година се проведе „Ден на сини кариери“, насочен към младите хора, които са изправени пред един от трудните избори в живота си – този на професия и реализация.

            Пред учениците от ПГРКК – VIII и IX клас беше представена онлайн платформа, съдържаща структурирана информация за „Сини кариери“ – сектори в синята икономика, професии в тези сектори и изискванията на бизнеса за упражняванто им в ерата на цифровизация и при използване на съвременни технологии, възможност за стипендиантски програми. Младежите имаха достъп до рекламни материали, видеофилми, представящи им различни професии и кораби.

Запознаха се с морските сектори, включващи няколко основни  групи:

·         С традиции и натрупан дългогодишен опит (корабоплаване, пристанищни дейности, корабостроене и кораборемонт, офшорен добив на нефт и газ, крайбрежен и морски туризъм, рибарство и аквакултури);

·         Нововъзникващи сектори с голям потенциал за развитие (възобновяема енергия от морето, синя биоикономика и биотехнологии, морски минерални ресурси);

·         Иновативни икономически дейности и предизвикателства (морски данни, морска сигурност, морско пространствено планиране, споделена инфраструктура, опазване на околната среда, устойчиво използване на морето и общи умения).

            Събитието беше организирано от Морски клъстър България в сътрудничество с Българска морска камара и със съдействието на Технически университет - Варна и Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

 

онлайн сериал меня зовут эрл смотреть или скачать